Ez várható az okostelefonok piacán 2023-ban

Ez várható az okostelefonok piacán 2023-ban

A 2020-as évek az okostelefonok használata terén további izgalmas és átfogó változásokat hoznak, köszönhetően annak, hogy az internetes technológia is folyamatosan fejlődik, illetve számos olyan funkció és lehetőség jelenik meg, amelyek jelentősen hozzáadhatnak a mobilhasználati élményhez.

Átböngésztük a legfontosabb piackutató cégek elemzéseit, előrejelzéseit és ezekből állítottuk össze az alábbi listát, amelyből megtudhatod, milyen irányban halad ez az iparág. A prognózisok arról beszélnek, hogy a mobilok és az olyan kellékek, mint a fejhallgatók, telefontokok eladása tovább fog növekedni. Emellett az iparágban megjelenik a mesterséges intelligencia, növekedni fognak a mobilos reklámbevételek és még nagyobb fókusz lesz a személyi adatok védelmén. Na de nézzük az aktuális trendeket.

A legjobb az egészben pedig, hogy a játékélményt tovább fokozhatod az olyan tematikus kiegészítőkkel, mint amilyenek a telefontokok.

Növekvő mobilhasználat, hirdetési kiadások

Az előrejelzések szerint az idei évben a mobiltelefon és a különböző appok használata tovább növekszik és 2028-ra elérheti az évi hat billió órát. Ami azt jelenti, hogy a felhasználók ennyi időt töltenek a különböző alkalmazások használatával, ami előrevetíti az appok további fejlesztését és az ezzel járó marketinges megoldások előmozdítását is.

A mobilos hirdetések piacának növekedése ugyan lassul, de még mindig növekszik. Az idén a telefonos marketingre költött kiadások elérik a 362 milliárd dollárt, ami 26 milliárdos növekedés az előző évhez képest, viszont az éves növekedés trendje 7,5%-kal csökken.

Milliárdosok klubja

Érdemes azt is megnézni, mely alkalmazások a legnépszerűbbek. Az elemzések szerint az idén 14 alkalmazás esetén várható, hogy azok átlépik a kétmilliárd dolláros vásárlói költést, amiből 11 app valamilyen játék. A hárommilliárdos klubba az idén hét alkalmazás kerülhet be. Ez köszönhető a mobil streaming szolgáltatások növekvő népszerűségének is, így ezen szolgáltatók közül várhatóan az iQiYi és az HBO Max lépi át ezt a határt.

Érdemes megemlíteni egy kiugró leget is. Az Ume Musume Pretty Derby az a mobiljáték, ami az előrejelzések szerint a leggyorsabb játék, ami valaha is elérte a kétmilliárd dolláros bevételt. Ennek jelentősége abban van, hogy a játék két év alatt ért el ekkora bevételt. A legjobb az egészben pedig, hogy a játékélményt tovább fokozhatod az olyan tematikus kiegészítőkkel, mint amilyenek a telefontokok.

A mesterséges intelligencia

Egyre nagyobb teret kapnak a mobilalkalmazások fejlesztése során a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás lehetőségei, amelyekkel a felhasználói élmény növekszik. Az olyan megoldások térhódításával, amilyen az egyre ismertebbé váló ChatGPT, arra számíthatunk, hogy az appokban is egyre több hasonló fog megjelenni.

Ezek várható alkalmazási területe a chatbotok használata lesz, amelyek az ügyfélszolgálat teendőit látják el és ajánlásokat adnak a felhasználóknak, illetve a fogyasztói adatok és szokások elemzésére is használhatóak lesznek.

Személyi adatok hatékonyabb védelme

Mivel a telefonok felhasználási területei folyamatosan bővülnek, ezáltal elengedhetetlenül egyre több személyes felhasználói adat is bekerül a különböző alkalmazásokba. A GDPR előírások alkalmazása megköveteli, hogy az appok fejlesztői külön hangsúlyt helyezzenek az adatvédelemre, ami olyan megoldásokat jelent, mint a titkosított adatátvitel és az adatvédelmi irányelvek betartása.

A kiterjesztett valóság (AR) előretörése

Az AR is egyre inkább teret hódít a piacon, ez alól pedig a mobilalkalmazások sem kivételek. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós környezetben tudják a digitális tartalmakat használni. Ez hasznos lehet például egy webshopban, ahol a telefonhoz illesztjük a telefontokokat vagy ruhákat, sminkeket próbálunk ki. Várhatóan egyre több olyan app kerül piacra, amelyek tartalmazzák ezeket a funkciókat.

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából:

Share