Miért érdemes SSL tanúsítványt használni a webhelyén?

Miért érdemes SSL tanúsítványt használni a webhelyén?

A „S” jel a HTTPS-ben azt jelzi, hogy rendelkezik SSL tanúsítvánnyal. Az SSL a Secure Sockets Layer jelentést jelenti, ami azt jelenti, hogy a kapcsolat biztonságos. Minden olyan webhelyen látnia kell, amely személyes adatokat kér, különösen a fizetéskor.

Az SSL tanúsítványok kulcsfontosságúak. Ez különösen igaz, ha saját webhelyét üzemelteti. Nem számít, hogy csak egy kis blogról, vagy nagy, kereskedelmi weboldalról van szó. Bizonyos időpontokban mindig szüksége lesz SSL-tanúsítványra. Az alábbiakban bemutatunk néhány okot:

Az Ön webhelye megbízhatóbb lesz a felhasználók számára

Az olvasók inkább a biztonságos webhelyeket választják, mint az olyanokat, amelyek ártalmasak lehetnek saját eszközükre. Más internetes felhasználókhoz hasonlóan az URL-eken keresztül ellenőrizheti, hogy a webhely biztonságos-e. Ez különsen igaz kereskedelmi weboldalak esetén. Több felhasználó akár VPN-t vagy virtuális magánhálózatot is alkalmazna a jó biztonsági szint fenntartása érdekében.

A hackerek elleni védelem

A HTTP alapvetően a szöveges protokoll, amely információkat küld az eszközök és a meglátogatott webhelyek között. Titkosítja a kettő közötti információt, így a párok között elküldött adatok le vannak kódolva, ami olvashatatlanná teszi őket. Fontos, ha olyan érzékeny adatokat ad meg, mint például a jelszó és a hitelkártya száma. Ugyanakkor véd a MITM támadások ellen is, amikor egy harmadik fél, például a hackerek ezekre az adatokra vadásznak. Titkosítás nélkül a számítógépes bűnözők hamis weboldalt jeleníthetnek meg. A hamis webhelyen található linkek valami rosszindulatú fájlt tölthetnek le számítógépére, például vírusokat.

Az SSL tanúsítvány nem kerül sokba

Az SSL-tanúsítványok hozzáadása félelmetes feladat. Ez az oka annak, hogy a kis weboldalak ezt nem teszik, és mert egyesek magas díjakat számítanak fel a szokásos műszaki segítségért. Más webtárhelyek bonyolulttá teszik, és büntetnek mindenkit, aki nem használja a saját SSL szolgáltatását. Viszont nem kellene ennyit fizetni érte. A leendő díjak alapvetően magasabbak, ha több igazolást igényel, de nem feltétlenül kell fizetnie. Csak nézze meg azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezt ingyenesen vagy olcsón végzik. Hasonlítsa össze az általuk nyújtott szolgáltatásokat, és vegye figyelembe a helyzetének legmegfelelőbbet.

Megnövelt keresőmotorok rangsorolása

Nagyon sok ember függ a SEO-től vagy a keresőmotor optimalizálásától, hogy magasabb rangot érjen el a Google-on. Bármit is kereshet, van esély, hogy az első oldalon sok találat HTTPS-címet tartalmaz. Arra is kérhet SEO szakértőket, hogy elmondják, mennyire fontos az SSL tanúsítvány. Az SSL tanúsítvánnyal nem csak az olvasók bizalmát nyeri el, hanem a kereső algoritmusok is jobb helyre helyezik a weboldalt. Ez több olvasót eredményez, és webhelye népszerűbb lesz.

Nem számít, hogy blogot vagy e-kereskedelmi webhelyet működtet-e. Minden weboldalnak szilárd biztonsági intézkedésekre van szüksége. Nem szabad alábecsülni a webhely elérhetőségét és a tulajdonos felelősségét. Továbbá nem szabad alábecsülni a HTTPS címek és a titkosítás erejét sem. Ez az internet nélkülözhetetlen része. Ha még nem rendelkezik ilyennel, itt az ideje, hogy szerezzen egy SSL tanúsítványt.

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából:

Share