Fa vagy műanyag – melyik kerti széket érdemes választani?

Fa vagy műanyag – melyik kerti széket érdemes választani?

A műanyag kerti székeket a legtöbben a költséghatékony termékekként kezelik. Gyakorlatilag a kezdetektől fogva elérhetők a barkácsáruházakban, hipermarketekben, sőt kertészeti szaküzletekben is. A faszerkezeteket pedig klasszikus ingatlanokhoz illő, megbízható és hagyományos termékekként tartják számon. Vajon ezek a sztereotípiák ma is megállják a helyüket? Győződjünk meg róla még máma.

Műanyagból készült kerti székek – az elérhető verziók

A műanyag kerti székek hírneve nem a legkiválóbb. Szerencsére az utóbbi években a vevők műanyagokkal kapcsolatos vélemény kezd megváltozni. Mi ennek az oka? A válasz azok minőségében rejlik.

Még egy-két évtizeddel ezelőtt a műanyag kerti székek költséghatékony terméknek számítottak. Formatervezésük nem volt igazán vonzó, tartósságuk számos kívánnivalót hagyott maga után. Jelenleg, ha megnézzük a VidaXL termékajánlatát, többek között megtalálhatjuk benne az olyan szék modelleket, mint a 43896 – tehát standard dönthető kerti szék, mely vastag és kemény műanyagból készül. A műanyagok eltérnek egymástól a fajtájuk és minőségük tekintetében. Ebben az esetben viszont biztosak lehetünk abban, hogy a szerkezete lehetővé teszi a székek sok szezonok keresztüli használatát.

Fából készült kerti székek – mit érdemes róluk tudni?

A fa kerti székek kétféle verzióban elérhetők. Az egyik közülük a teljes egészében fa elemekből összeállított szerkezetű szék. A másik fajta fém elemeket is tartalmaz (főleg a fém vázat). Nem kell hozzá szakembernek lenni, hogy tudatában legyünk annak, hogy az acél (fényezéssel levédett) merevítésekkel rendelkező kerti székek jóval tartósabbak. Szükség esetén elegendő csupán kicserélni az ülőke és a háttámla elemeit.

Akkor hogyan kell gondját viselni a fa kerti székeknek? Első sorban nem szabad a székeket kitenni az időjárási körülményeknek – ebben a napsugárzás és a csapadék hatásának. A székeket száraz és lehetőleg meleg helyen kell tárolni (pl. télen).

Olvassa el a következő cikket: Méz refraktométerek a méhészet számára

Mindenki tudja, hogy a méz az elsődleges termék, bár van egy lényeges információ a mézzel kapcsolatban, amelyet a méhészeknek ismerniük kell a méz kinyerése előtt, és ez nem más, mint a víztartalom. Itt jönnek jól a méhészeti mézrefraktométerek.

Emlékezzen rá, hogy attól függetlenül, hogy milyen döntést hoz, a kerti székeknek meg kell felelniük az Ön elvárásainak. Nem számít, hogy Ön modern, vagy hagyományos terméket választ – annak végeredményben Önnek és az Önnel egy otthonban élőknek kell tetszenie. A vendégek általában csak rövid időre jönnek vagy érkeznek, Önök töltik el ezen a helyen a legtöbb időt. Tehát válasszon olyan bútorokat, melyeket örömmel fog igénybe venni. Az ilyen termékeket megtalálhatja többek között a VidaXL webportálon, vagyis az ingatlan berendezésének tapasztalt kedvelői által létrehozott üzletben.

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából:

Share